Nieuwe afneembare unit: De innovatieve oplossing voor RMO en INTRA in het melktransport

De door Atop Techniek  recent ontwikkelde Atop Flexible Loading Unit is een zeer innovatieve VMI (Volume Meet Installatie) voor het collecteren van melk bij de veehouderij. De nieuwe pompunit is voorzien van de Atop 380 Volt volume meet installatie. De unit met pompinstallatie wordt door middel van een doordacht snelwisselsysteem aan de tankoplegger bevestigd. Dit maakt de tankoplegger uitermate geschikt voor de combinatie van RMO- en INTRA- werkzaamheden .

Door de uitwisselbaarheid en afneembaarheid van de unit is sterk verbeterde logistiek mogelijk in het melktransport. RMO en INTRA zijn twee gescheiden logistieke stromen waarbij verschillend materiaal wordt toegepast. RMO-voertuigen zijn speciale tankopleggers die zijn voorzien van een pompinstallatie; INTRA-voertuigen zijn bulkopleggers. In de conventionele situatie rijden de RMO-voertuigen na het lossen van de rauwe melk bij de melkfabriek leeg terug om gereinigd te worden. Tegelijkertijd rijden INTRA-voertuigen met halffabricaten bij de melkfabriek mogelijk grotendeels dezelfde route als de lege RMO-voertuigen.

Door de inzet van de Flexible Loading Unit kan een RMO snel en eenvoudig omgevormd worden tot INTRA. De tankoplegger met gemonteerde unit is maximaal inzetbaar voor het RMO-werk terwijl dezelfde tankoplegger zonder unit maximaal voor INTRA-melktransport kan worden ingezet. Deze unieke combinatie van RMO en INTRA maakt het mogelijk om met meer efficiency en tegen lagere kosten uw werkzaamheden te verrichten.

De Atop Flexible Loading Unit brengt u lage onderhoudskosten en een grote bedrijfszekerheid. De eenvoud van het pompsysteem draagt bij aan de betrouwbaarheid; wat er niet aan zit kan immers niet stuk gaan. De complete procesbewaking inclusief storingsweergave is op de display uit te lezen. Hierdoor is in veel gevallen een probleem op afstand te verhelpen waardoor stilstand wordt voorkomen. Door de afneembare omkapping van de unit zijn de componenten van het pompsysteem goed toegankelijk. Servicewerkzaamheden kunnen op deze manier snel en eenvoudig worden verricht. Door de uitwisselbaarheid van unit, tankoplegger en trekker kan onderhoud naar behoefte worden uitgevoerd. Het is dan ook niet noodzakelijk dat de gehele combinatie voor elk onderhoud in de werkplaats stil staat.9.JPG

10.JPG

11.JPG

12.JPG

13.JPG

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De Atop Flexible Loading Unit stelt u instaat zowel RMO- als INTRA-werkzaamheden met één voertuig te verrichten. Hierdoor worden een groot deel van de nutteloze en milieubelastende lege kilometers voorkomen. De hieruit voorvloeiende milieuvoordelen zijn: minder CO2-emissie, minder NOx-emissie, minder PM10-emissie en minder geluidsbelasting.


Voordelen

 • Oplegger inzetbaar als RMO en als INTRA, geen concessies
 • Logistieke kansen / kostenbesparing / meer efficiency in transport
 • Hoger economisch rendement
 • Maakt gefaseerd investeren mogelijk
 • Besparing op eigen gewicht door unieke constructie
 • Goede toegankelijkheid van de componenten en uitwisselbaarheid van het pompsysteem zorgen voor een grote service vriendelijkheid
 • Grote pompcapaciteit, tot 1.700 liter per minuut (NMi)
 • Compact en eenvoudig gebouwd
 • Zeer stil
 • Duidelijke informatiedisplay voor procesbewaking
 • Eenvoudige bediening
 • Veelal zijn storingen op afstand te verhelpen
 • Chauffeursvriendelijke installatie