First slide

Atop Loading System, de innovatieve RMO pompinstallatie

Het door Atop Techniek B.V. recent ontwikkelde Atop Loading System is een zelfstandig werkende pompunit die is voorzien van een innovatieve 380 Volt VMI (Volume Meet Installatie). Deze pompunit is ontworpen voor het collecteren van rauwe melk bij de veehouder en voldoet dan ook aan de strengste normen wat betreft levensmiddelentransport, hygiëne en voedselveiligheid.

Het Atop Loading System onderscheidt zich door zijn chauffeursvriendelijkheid. Het pompsysteem is eenvoudig te bedienen en de geluidsproductie is minimaal. De display van de Atop PLC geeft duidelijke en heldere informatie over de voortgang van het proces.

Door het Atop Loading System te gebruiken bespaart u op onderhoudskosten en daarnaast kunt u rekenen op een grote bedrijfszekerheid.  Het gebruik van hoogwaardige materialen en de eenvoud van het pompsysteem dragen bij aan de betrouwbaarheid; wat er niet aan zit kan immers niet stuk gaan. De complete procesbewaking inclusief storingsweergave is van de display af te lezen. Hierdoor is in veel gevallen een probleem op afstand verhelpen. Onze serviceafdeling is u hier uiteraard van dienst.9.JPG

10.JPG

11.JPG

12.JPG

13.JPG

Werking Atop Loading System

Middels de pneumatisch aangedreven slanghaspel wordt het pompsysteem eenvoudig op de boerderijtank aangesloten. De melk wordt door een volledig RVS vacuümpomp (waterringpomp) vanuit de boerderijtank aangezogen naar de luchtafscheider (LAS) van het Atop Loading System. Zodra de melkstroom voldoende op gang is gekomen zorgt de speciale RVS centrifugaalpomp voor de continue hoge pompcapaciteit.

De Atop PLC besturing zorgt voor een optimaal en volledig geautomatiseerd pompproces. De touchscreen display geeft op een heldere manier de voortgang van de innamecyclus weer. In uitzonderlijke situaties of bij calamiteiten kan de pompcyclus ook volledig handmatig en naar wens worden aangestuurd.

De pompinstallatie is voorzien van een geavanceerd datasysteem voor informatieverwerking van de melkinzameling. Zo worden de exacte hoeveelheid melk en de temperatuur van de melk nauwgezet geregistreerd. Een GPS-verbinding zorgt ervoor dat het melkveehouderij bedrijf automatisch wordt herkend en voorziet in de gewenste dataoverdracht met de zuivelverwerkende industrie.


Voordelen

  • Grote pompcapaciteit, tot 1.700 liter per minuut (NMi)
  • Compact en eenvoudig gebouwd en een zeer laag eigen gewicht
  • Eenvoudige bediening
  • Zeer stil
  • Duidelijk informatiedisplay voor procesbewaking
  • Veelal zijn storingen op afstand te verhelpen
  • Chauffeursvriendelijke installatie